Önkormányzati hírek

Államtitkári látogatás Ecséden

Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője március 21-én Ecsédre érkezett azzal a céllal, hogy az EFOP-1.2.11-16-2017-00008 azonosítószámú a Fiatalok helyben-tartásának támogatása Ecséden című projektet elindítsa.

Államtitkár úr örömét fejezte ki, hogy választókörzetében volt két olyan innovatív, a jövőre nézve is tervező településvezető, mint Ecséd és Nagyréde polgármestere, akik megragadták e pályázati lehetőséget. Fontosnak tartja e beruházást abból a szempontból is, hogy a vidék megtartó erejét elősegítse.

Maksa Mátyás polgármester tájékoztatta a megjelenteket, hogy a 120 milliós pályázati összegből 6 lakás kialakítására kerül sor az Ecséd, Szabadság utca 155. szám alatti épületben, valamint a 9/3 helyrajzi számú önkormányzati területen. A lakások alapberendezéssel vehetőek majd birtokba. A fiatalok életkezdésének a támogatása a cél, ezzel is segítséget adva a letelepedéshez, a családalapításhoz a gyermekvállaláshoz. A projektindító keretében lehetőség nyílt az ingatlan bejárására is.

Forrás: ecsed.hu

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés