Egyéb

Tornaszoba kialakításáról is beszélt a bálon a polgármester

Az Ecsédi Általános Iskoláért Alapítvány 23. alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját az ecsédi Művelődési Házban.  A bált Maksa Mátyás a település polgármesterének beszédje nyitotta meg, amin, mint mindig, az elért eredményekről se feledkezett meg. Megemlítette, hogy Ecséden  élő kiskorú gyermekek közül 104 fő részesül rendszeres gyermekvédelmi ellátásban.

(Nagyon fontos itt hozzátennem, hogy miként értelmezzük ezt a kérdést. Mert ha bővült a rászorulok száma annak nem kellene örülni. A kormány beszámolója szerint 2010 óta több milliárd forinttal emelkedett  az ellátásra költhető pénz. No de kérem. Akkor viszont az ellátottak számai is, ami nem pozitív eredmény. Inkább negatív. A szerk.)

Ez a szociális juttatás hozzájárul a gyermekek kiegyensúlyozottabb fejlődéséhez. Ecséd önkormányzata az iskolai szünetek ideje alatt is biztosítja az étkezést az azt igénylő hátrányos helyzetű tanulók számára. 3 éves kortól korszerű, jól felszerelt óvodában nevelkedhetnek a kicsik. Az intézmény tornaszobájának a kialakítása folyamatban van.

(Néhány éve tornateremről is szó volt. Létesült? A. szerk)

 

– Haladnunk kell a korral, meg kell tudnunk felelni a 21. század kihívásainak, s mindemellett fontosnak tartom, hogy Ecséd kisgyermekes családjai abban a tekintetben is támogatást kapjanak, hogy a pici gyermekes édesanyák amennyiben hamarabb szeretnének visszatérni a munka világába, napközben el tudják helyezni a gyermekeiket.

(Ehhez is csak egy hozzáfűzni valóm lenne. A visszatérés oka a pénz. Amiből kevés van – a szerk.)

Arról is beszélt, hogy Szabó Zsolt államtitkár eredményes lobbija nyomán egy mini bölcsőde kialakítása van folyamatban a településen, majd egy színház látogatásról is említést tett.

(Szabó Zsolt államtitkárnak, most komoly gondjai vannak. – a szerk.)

– Nagy örömömre szolgál, hogy 2017-ben olyan karácsonyi ajándékkal lephettem meg a gyermekeket, amely igazi élményt jelentett számukra, ugyanis a nagycsoportos óvodások és az általános iskola tanulói budapesti színházi előadáson vehettek részt teljesen ingyenesen. A programot követően még napokig az élményeiket mesélték a gyermekek – idézte fel a falu polgármestere.

 

(Gyermekkoromban havonta vitt az iskola színházba, moziba, hangversenyre. Ez nem nagy kunszt, vagyis NEM előrelépés. Ez a munimum. A szerk.)

A bált az Ecsédi Richter Gedeon Általános Iskola 8. osztályos tanulói nyitották meg keringőjükkel, majd az 5. és 7. osztályos tanulók táncos műsorát tekinthették meg a jelenlévők, valamint Szabó Lőrinc Ima a gyermekekért című versét hallgathatták meg.  Az est folyamán az ecsédi iskola egykori tanulója, Ivácsony János stand up műsorával szórakoztatta a bálozókat.

a hatvanonline.hu nyomán

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés