Leszakad a pofánk

Kiskirály

Írhattam volna címnek hogy kakas a szemétdombom, de azzal becsületes embereket, több ezer tisztességes polgárt sértenék meg, hiszen Ecséd NEM szemétdomb. Sőt!  Ezért egyszerűen “Kiskirály” – nak nevezem azt az embert, aki visszaélve hatalmával, egy több éves tartozásra hivatkozva, ami a napokban derült ki, megtagadja a választásokra delegált Jobbikos szavazatszámlálóktól az ebédet, ha fizetnek, ha nem.

Tudjuk, hogy minden választás alatt a szavazatszedő biztosság részére a központi konyha szolgáltatja az ételt. Amikor az Ecsédi Jobbik tagjai számára a helyi Jobbikos elnök szerette volna az ebédet megkérni, a polgármester ezt a fenti okokra hivatkozva megtagadta, sőt, amikor az ügyet tisztázni szerette volna a Jobbik gazdasági embere, elzavarták.

Ma Magyarország. Nem Budapest, nem nagyváros, Ecséd. Ahol a polgármester hatalmával visszaélve avatkozik bele a választásokba. Mert ez az.

Itt nem az a lényeg, hogy a tartozás igaz, vagy sem – már eleve röhej, hogy eddig nem jelezte, holott a képviselők egyik tagja a helyi Jobbik elnöke – itt az a lényeg, hogy miként építi ki hatalmát az önkormányzatban a polgármester, miként nevezi ki jegyzőnek régi ismerősét, miként pattint le magáról minden olyan problémát, ami némi iskolai végzettséget kíván, és miként él vissza hiúságból a hatalmával. Miért engedheti meg, hogy 2014-es választásokhoz készített prospektusában lopott képeket használjon fel engedély nélkül és miért hiszi azt, hogy a falu minden egyes polgára egyet ért vele.

Miért nem veszi észre, hogy a 2014-es polgármesteri választást nem azért nyerte meg, mert olyan jó, hanem azért, mert az ellenzék három jelöltet indított ellene. (Régi hiba) Szám szerint a polgármester akkor csak 7 szavazattal kapott többet, mint az ellenjelöltekre leadott összavazat.

Mivel az önkormányzati választások 2019 őszére tehető, még talán van idő arra, hogy elgondolkodjanak a választók azon, hogy egy autokrata, hiú és iskolázatlan ember vigye a települést, bízva a Fidesz és Szabó Zsolt által nyújtott kedvezményekbe, vagy demokratikus módon, összehangolt és mindenki által elfogadott terv keretein belül oldják meg a gondokat, nem kivételezve a “csapathoz” tartozók számára. E cikknek nem dolga, hogy a kivételezettekkel foglalkozzon. A dolga az, hogy rávilágítson egy kiskirály szeszélyes viselkedésének hátrányaira. Mert ugye ne feledje senki. Ha a kiskirály bukik, buknak a talpnyalók is.

Kinek nem inge, ne vegye magára.

A. Péter


Frissült

Zeke Péter az Ecsédi Jobbik elnökével folytatott telefonbeszélgetésre hivatkozva egészítem ki a cikket.

A tisztán látás érdekében. Nem Zeke Péter volt, aki intézte volna az étkezést, hanem Orbán Gábor a Jobbik egyik kampányosa. Öt utasította el az ecsédi polgármester, hivatkozva egy régi nem fizetésre. Az Ecsédi Jobbik nem gazdasági szervezet, így nincs rálátása arra, hogy az önkormányzat továbbított számla ki lett e egyenlítve, vagy sem.  Ez így nem más, mint hatalommal való visszaélés. Ennyi.

Ami még ide kívánkozik. Köszönjük a B.B. Ételbár szakácsának, hogy kisegített abban, ne kelljen a szavazatszámláló tagjainknak éhezni.

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés