Egyéb

Arold Péter

A régi időkben még működött. Riadóláncnak hívták és ha valami szokatlan történt a faluban, azonnal tudtak ellene tenni. Persze a ma már közhelynek minősített “figyeljünk egymásra” viselkedés, nagyban gátolta az esetleges negatív történések elharapódzását. Itt nem egy kiadós kocsmai verekedésre gondolok egy buli után, vagy közben, nem egy Búcsú alatti heves szóváltásra, itt az odafigyelésere, az értékek megőrzésére, védelmére gondolok.

Arra, amikor nyitott szemmel járunk ott ahol élünk. A közösség ereje mindig is nagyobb volt, mint amit látunk benne, de ahhoz felül kell emelkedni a megosztottságon, ami általában a másként gondolkodásból ered. Ha megértjük, hogy egy falu közösségén múlik a jövője, akkor azt is megértjük, hogy ha nincs közösség, nincs figyelem, egymással törődés, akkor jövő sincs. A rendes, tisztességes és dolgos emberek mindig többen voltak és lesznek a mihasznáknál.

Hirdetés

Ha Hatvanban jársz térj be hozzánk!

Ergo, a falu nyugalma és békessége, biztonságos élhetősége a Ti kezetekben van és nem kell mindig a “szervek” lépésére várni, hiszen az ő kezük ugyan hosszabb, de lassabban ér el a megfelelő helyre. Köszönjük meg még egyszer a rendőrség és Szeremi Martin körzeti megbízott határozott akcióját, bízva abban, hogy az elkövető, figyelembe éve a 3 csapás törvényt, egy hamar nem zavarhatja meg Ecséd nyugalmát. Ezt a nyugalmat.

Facebook hozzászólások

Comments are closed.