Ledöntötték a Trianon emlékművet

Arold Péter

Ledöntötték a Trianon emlékművet Ecséden

Tegnap Ecséden is kihirdették a végeredményt, igaz a hajnali órákra,  de meglett. Ne volt felhőtlen a falu öröme és ennek néhányan hangot adva ledöntötték a nem régen felállított Trianon emlékművet a parkban és és leeresztették  az újra megválasztott Polgármester autójának mind a négy kerekét. A rendőrség a helyszínelés után megkezdte a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az emlékművet a gödöllői illetékességű Varga és Fiai Kft készíttette, melyet a falu polgármestere az I. világháborús emlékmű helyére állíttatott. Hogy ez megtörténhessen, két egészséges gesztenye fát is kivágatott, melyek közel voltak a száz évhez. A település polgármestere egy másik Trianoni emlékmű felállítását is engedélyezte néhány évvel ez előtt a település temetőjében, amit akkor az Ecsédi Jobbik vezetőjeként még Zeke Péter kért, hogy méltóan tudjanak az 1920- ban történt eseményéről megemlékezni. Az emlékművet   fel is avatták, de mostanra  már nincs a helyén.

Nem ez volt az első szoborállítása Maksa Mátyásnak. Nem régiben az önkormányzatépülete elé állíttatott fel, szintén a Varga és fiai Kft,-vel, egy huszár katonát ábrázoló szobrot, mely kísértetiesen hasonlít saját magára. Köztudott, hogy a polgármester előszeretettel öltözik be a falurendezvényeken huszárkatonának és lóval járja a falut. Ez a hobbija.

440Ledöntötték a Trianon emlékművet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .