Szeretnéd tudni, hogy rendben van-e a súlyod?

Az emberek nagy része általában nem elégedett sem a testtömegével, sem a testalkatával.

Létezik azonban az ideális testsúly kiszámításának egy olyan, szakemberek által felállított képlete, amely valóban hozzásegít minket az egészségünk megőrzéséhez. Sokan gondolják magukról, hogy némi túlsúllyal rendelkeznek, pedig ha kiszámolnák a testtömegindexüket, rájönnének, hogy az ideális, normális tartományba tartoznak.

Ugyanakkor az egészségünk érdekében valóban fontos megtartani, vagy elérni a normális testtömeget, hiszen mind a kóros soványság, mind a túlsúly és elhízás komoly kockázata lehet a későbbi megbetegedéseknek – tíz-húsz kilogrammnyi felesleg hónapokkal, esetleg évekkel is megrövidítheti az életünket!

Testtömegindex Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kidolgozta a testtömeg indexet (Body Mass Index, BMI), amellyel felnőttek esetében egyszerűen megállapítható, hogy testtömegük melyik csoportba tartozik. Kiszámítása úgy történik, hogy a testtömeget (kg) elosztjuk a méterben kifejezett testmagasság négyzetével (m2), tehát BMI = kg/m2. Ha az így kapott eredmény 18,5 és 24,9 között van, akkor a testtömeg az egészséges, ideális tartományba esik.

Ha ön is szeretné kiszámítani a saját testsúly indexét látogasson el ide

1700Szeretnéd tudni, hogy rendben van-e a súlyod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .