Levél szerkesztőségünkhöz

Arold Péter Hírek Hatvan
Levél szerkesztőségünkhöz  a napokban Ecséden történ baleset részletes leírásáról és a valós történésekről. A levelet úgy közöljük, ahogy az meg vagyon írva. Mint azt már korábban megírtuk Ecséden a letakarítatlan útnak köszönhetően sérüléses baleset történt. 
Mi történt a Táncsics utcában szombaton? Mint tudjuk, kedden szinte egész nap havazott. Délutánra mintegy 6 cm hó borította a Táncsics utca Szabadság utcára vezető meredek szakaszát. Néhányan autóval jöttek le (bátran) a friss hóban szerdán és csütürtökön már annyira tömörödött, hogy tiszta jég borította az úttestet. Az élet azért nem állt meg, a hétvégére azért néhányan rámerészkedtek a jeges útra. Lehet, nem kellett volna! Az útszakasz csúszásmentesítése nem történt meg, bár az érintett lakók több ízben kérték az Önkormányzat beavatkozását, közterületről lévé szó! Egyik lakótársunk családját várta, így elment a kocsijával a Tescoba, bevásárolni szombat reggel. Elmenni még tudott. Visszafelé a Táncsics utcából kanyarodott le a meredek szakaszra. Bár otthagyta volna a kocsit a vízszintes szakaszon! Szóval elindult óvatosan lefelé, de kocsija becsúszott az árokba. Ez persze már mással is előfordult, nem nagy tragédia. Mikor kiszállt a kocsiból, a jégen egyensúlyát veszítve a jeges úton elesett. Fejét az ütéstől védeni tudta, de sajnos a vállára esett, így törésgyanús sérülést szenvedett. Mentőt kellett hívni. Az út közepén próbálta helyzetét a szomszédok segítségével stabilizálni. A segítők (hárman voltak) próbálták pokróccal melegíteni a jégen, forró teát is hoztak, ki tudja, mikor ér oda a mentő… Az útszakasz felső részére őrséget állítottak, nehogy valaki még elgázolja az úttest közepén lévő sérültet. Megérkezett a mentő, de csak mintegy 50 méterre tudta megközelíteni a sérültet, hátramenetben! A sérültet plédre tették, úgy húzták le a kocsihoz. A mentősök felkar törésre gyanakodtak, így azonnal kórházba kellett szállítani a sérültet. Az Önkormányzat helyett az időjárás oldotta meg a gondot. Most vasárnap délután van, az út tökéletesen járható akár gépkocsival, akár gyalogosan. Az út járhatóságát azonban meg kell oldani. A mentőket pedig el kell látni olyan csúszásgátló papuccsal, hogy a sérülteket ilyen esetben is meg tudják közelíteni. A felcsatolható papucs ára a Decathlonban 790 forint, ez nem hiszem, hogy ez pénz kérdés.
Kiegészítés másnap
…a helyzet annyiban változott, hogy a Jóisten megoldotta a problémát, a jég elolvadt, a  szomszéd itthon van, felkötött karral járkál.  Családja látogatja, ha kell neki valami, az utca népe megoldja! Homokot is kaptunk az Önkormányzat jóvoltából, ha jön a hó, fagy, hát szórjuk ki magunk.  Az ügy úgymond lezárult, csak szomszéd  jár a házában felkötött karral.

170Levél szerkesztőségünkhöz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .