Bács-Kiskun büszke lehet a gímállományára

Forrás

A Bácska Vadászkürt Egyesület közreműködésével zajló esemény a ravatalra kerülő elejtett gímszarvas ünnepélyes behozatalával kezdődött, majd Asharti Szabó Andrea énekművész adta elő a magyar- és a vadászhimnuszt.

A kunfehértóiak immár tizenegyedik alkalommal lehettek házigazdái az ezreket vonzó ünnepnapnak. A minden évben nagy érdeklődés mellett zajló eseményen jelen volt Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke és Rausch Sándor alelnök.

A vendégeket Kara Miklós, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetsége és a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség elnöke nyitotta meg. Az elnök köszönetet mondott az eddigi több mint negyedszázada tartó Szent Hubertus-nap házigazda településeinek, különösen a kunfehértóiaknak, akik immár tizenegyedszer fogadták a megye legnépesebb tagságával bíró horgászokat és vadászokat. Kara Miklós arról is szólt, hogy a megye igen ígéretes szarvasállománnyal rendelkezik.

A Szent Hubertus misét celebráló Mészáros István titeli prépost emlékeztetett arra a felelősségre, amivel mi, emberek a természetnek tartozunk. Mint mondta: „valamit nagyon elrontottunk a természettel való kapcsolatban.” A prépost arról is szólt, hogy a régióban az egyházi emberek kezdték az erdőgazdálkodást, hiszen az 1700-as évek végén a kalocsai érsekséghez 100 ezer hold tartozott, aminek jelentős része erdő volt. Az érseki uradalomnak fennmaradtak a korabeli „erdőutasításai” is.

A szentmisét követően a vadászkitüntetések átadására került sor és átvették jutalmaikat a lövészversenyek helyezettjei is. A gyerekek számára meghirdetett „Mit rejt az erdő?” rajzpályázatra közel háromszáz alkotás érkezett és a legjobbak most vehették át jutalmaikat.

A rendezvényen elhangzott: folytatni akarják a jótékonysági táborokat, ahol legutóbb 45 fiatalt fogadtak. A sikeres akció után a szervezők úgy döntöttek: legközelebb már 90 gyermek táborozhat a Vackorvár erdei iskolában.

A rendezvény az új vadászok ünnepélyes eskütételével zárult, majd közös főzéssel-sütéssel, valamint zenés programokkal és bemutatókkal folytatódott estig tartó vadász- és horgásznap.

860Bács-Kiskun büszke lehet a gímállományára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .