Felújítják az egri, hatvani, gyöngyösi szülészeteket

Arold Péter

Felújítják az egri, a gyöngyösi és a hatvani kórház szülészeteit, jelentős beruházások valósulnak meg. Az osztályok dolgozói külön képzéseken vehetnek részt. 

Családbarát Szülészet pályázati program keretében 212 457 000 Ft állami támogatást kapott a Markhot Ferenc Kórház a szülészetének felújítására.  A beruházás során az orvos technikailag és műszakilag teljesen elavult szülészetet felújítják, várhatóan 2019 végéig.  A beruházás keretében kicserélik a belső nyílászárókat, az álmennyezeteket, padlóburkolatokat, falburkolatokat. A rekonstrukció során a szülőegység a jelenkor orvosszakmai, orvostechnológiai és műszaki követelményeinek megfelelő állapotba kerül. A szülészet folyosójának elején az ellenőrizetlen mozgások megszüntetése céljából egy beléptető rendszerre kötött új tolóajtó kerül, ezen ajtó előtt nyílik az előkészítő, melyhez vizesblokk tartozik. A szükséges vizsgálatok ebből az előkészítő helyiségből nyíló vizsgálóban történnek. A szülésnél jelen levő apák számára átöltöző helyiséget alakítanak ki. A szülő egység középfolyosós rendszere megmarad, ebből nyílik 5 db egy férőhelyes és 1 db két férőhelyes szülőszoba, egy vajúdó, mindegyik önálló vizesblokkal. A szülőszobákban új szülőágyakat helyeznek el. Az egészségügyi munkatársak részére személyzeti öltöző, személyzeti tartózkodó és teakonyha készül.

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház több mint 53 millió forinthoz jutott a program által

Weisz Péter a kórház főigazgatója elmondta, az  összegből azt szeretnék elérni, hogy a szülőszobai terület a tárgyi feltételek biztosításával felzárkózzon az osztály színvonalához. A klimatizált ­egyedi fürdőszobával ellátott apás rooming-in szobás osztály mellé egy modern szülőszobát alakítanak ki.

Hatvan a bababarát szülészet a cél

A Bababarát Szülészet minősítést szeretnék elérni a kö­zeljövőben a hatvani egészségügyi intézményben – Zelnik Krisztina, az Albert Schweitzer Kórház irodavezetője. A cím eléréséhez egyébként külön képzéseken készülhetnek fel a szülészet-nőgyógyászati és a csecsemő-­gyermekgyógyászati osztály dolgozói. A gyermekágyas részleg működése a közeljövőben megújul, új csecsemőtáplálási protokollt vezetnek be.

 

1140Felújítják az egri, hatvani, gyöngyösi szülészeteket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .