Orbán Viktor véleménye Gyöngyöspatával kapcsolatosan

Gyöngyöspatával nem finomkodott

Markáns véleménye volt Orbán Viktor miniszterelnöknek a gyöngyöspatai roma diákoknak szegregáció és rosszabb minőségű oktatás miatt megítélt 100 millió forintos kártérítésről is. Orbán azt mondta, fontos, hogy minél kevesebb olyan ügy legyen a közéletben, ami sérti az emberek igazságérzetét. A gyöngyöspatai az egyik ilyen ügy.

Én nem vagyok gyöngyöspatai, de ha az lennék, megkérdezném, hogyan lehet, hogy a velem egy faluban élő, etnikailag meghatározó csoport tagjai nagy összeget kapnak mindenféle munka nélkül, én meg itt keccsölök egész nap, nem tudom, hány órát, napot vagy évet kell dolgoznom ezért. Hogy is van ez?!

Orbán szerint az így gondolkodóknak igazuk van. A konkrét ügy is mélyen igazságtalan szerinte, de az sincs kibeszélve, mi is a szegregáció pontosan, az egész kérdés a pártpolitikai viták mocsarába süllyedt, nem beszélve az EU zavarórepüléséről. Orbán szerint az szegregáció, ha valakit etnikai alapon sorolnak be egy osztályba, ám ha

az oktatásra való befogadóképessége alapján teszik ezt, az nem szegregáció, hanem felzárkóztatás.

Még ha egy ilyen faluban többen lesznek az olyan cigány gyerekek, akiket ide sorolnak be írja a hvg.hu

1910Orbán Viktor véleménye Gyöngyöspatával kapcsolatosan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .