30-ra nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma + videó

A közlemény végén egy videó is látható, ami kapcsolatos az Olaszországból érkezőkkel.

A reggeli adatok óta Magyarországon újabb 5 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 30-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Az új betegek között is vannak, akik a közelmúltban Olaszországban jártak, van olyan beteg, aki feltehetően az Ausztriában járt családtagjától fertőződött meg és van olyan is, akit a kontaktkutatás során már korábban azonosítottak.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez.

Hazánkban eddig 30 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 20 magyar állampolgár.


A tegnapi nap folyamán osztott meg egy kamionos azt a maga által készített videót, amin élőben közvetítette az országba történő belépését 11-én. A videóban olyan szövegrészek hallhatóak, ami szembe megy a kormány intézkedéseivel.

Többször átnéztük a videót és eredetinek tűnik. Mindenesetre érdekes azon rendelkezések tükrében amit a kormány hozott a napokban a beutazással kapcsolatban.

245030-ra nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma + videó