Fotó: Arold Péter

Önkormányzati értesítés

Tisztelt Lakosság!

A koronavírus járvány Ecséden történő megelőzésére tekintettel a legfontosabb az időskorúak védelme, támogatása. mivel az állampolgárok egészségének védelme érdekében a személyes ügyintézést minimalizálni szükséges, a 70 év feletti veszélyeztetett korosztályból ténylegesen segítségre szorulók gyors és biztonságos felmérése érdekében az ASP Központ olyan elektronikus űrlapot fejlesztett ki-amely már publikálásra került az Országos Hivatali Portálon- amelyen az érintetteken kívül akár a családtagok, ismerősök, akár a szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt, ha egy idős embernek segítségre van szüksége.

Az űrlap https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap linken érhető el.

  1. A nyitólapon ki kell választani hogy milyen módon kívánja az ügyet intézni (Az E-önkormányzat portál űrlapbeküldés funkciójának használatához javasoljuk a Microsoft Edge vagy Mozilla Firefox böngésző használatát.)
  2. Az ügyintézés megkezdéséhez, kérjük, válassza ki azt a települést vagy önkormányzatot, amelynél ügyeit intézni kívánja.
    A megjelenő listában, a település neve mellett nyomja meg a KIVÁLASZT gombot, így a jelenlegi bejelentkezés során a kiválasztott önkormányzatnál intézheti ügyeit.
  3. Elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével ügyet indíthat a kiválasztott településnél. Indítsa el a szolgáltatást, majd adja meg az ELJÁRÁS MÓDJA mezőben, hogy milyen szerepkörben szeretne ügyet intézni. Ezután válassza ki a kívánt űrlapot. Az űrlap kitöltése az ONLINE KITÖLTÉS gomb megnyomása után válik lehetővé. Beküldés után, annak sikerességéről visszaigazolást kap az Űrlapkitöltő alkalmazás felületén, valamint a feladási igazolás megérkezik ügyfélkapus -, cég nevében eljáró felhasználó esetén – cégkapus értesítési tárhelyre. A beküldő ügyfélkapus tárhelyére emellett megérkezik az űrlap elektronikusan aláírt példányának másolata is.
  4. Az Ágazatnál Általános, vagy egyéb igazgatási ügyek funkciót kell kiválasztani, az ügytipusnál a kérelmet
  5. A listából a Segítségre szoruló idős bejelentése című űrlapot kell kiválasztani.

Forrás: ecsed.hu

2590Önkormányzati értesítés