Fotó: Arold Péter

Maradj Ecséden!

Arold Péter

Térségünkben Ecséd az egyik olyan település, amely abszolút nyertese a kormány azon törekvéseinek, mely a vidék megerősítését tűzte ki célul.

Szolgálati lakásokat alakítanak ki, fejlesztik az óvodát, rendezik a település arculatát. Az elmúlt hónapokban több – a Magyar Falu Program adta – pályázati lehetőséggel tudott élni a település. Jutott belőle orvosi műszerek beszerzésére, traktor vételre, útépítésre és építkezésre egyaránt – összegezte Maksa Mátyás, Ecséd polgármestere a jelenlegi fejlesztéseket – írja a hatvanonline.hu

Az orvosi rendelő fölötti négy szolgálati lakás közül kettőt szintén felújítanak belülről (kívülről már korábban sikerült) – ehhez további 10 millió forintot nyertek el.

Szintén a helybenmaradást segíti elő, hogy tíz hónapon keresztül tíz ecsédi fiatal számára havi nyolcvanezer forintos ösztöndíjat biztosít az önkormányzat. Ősszel pedig TOP-os forrásból, 45 millió forintból elkészült a minibölcsőde, ahol 7-8 csemete ellátásáról tudnak helyben gondoskodni. Áprilisban pedig az óvodai udvart is tovább fejlesztették, öt új izgalmas játékelemet helyeztek ki a kicsiknek. Erősítik a mászás – egyensúlyozás készségüket, illetve a társas mókára is teret engednek.

Forrás: hatvanonline.hu

Címlapfotó: Arold Péter

2900Maradj Ecséden!