Ecséd jól vizsgázott az országos aquatlon bajnokság helyszíneként

A verseny délutáni programja másfél órát csúszott a térségre váratlanul lecsapó nyári vihar miatt. 

Ecséden rendezte az 1. Mátra Aquatlon országos bajnokságot a Három Mozgás Vízi- és Szabadidősport Egyesület (3M VSE). A férfiaknál Kovács Márton, a nőknél Horváth Karolina nyert.

 



 

Mi az az aquatlon?

Az aquatlon a multisport egyik legegyszerűbb és leginkább elérhető formája. Állhat két részből, úszás és futás, vagy három részből, egy úszás két futószakasz között. Ecséden a sprint távot teljesítették a felnőttek, amelyet 750 méter úszás és 5 kilométer futás alkotta.

A pécsi színekben versenyző Kovács mögött nagy csatában a budaörsi Kiss Gergely végzett ezüstérmesként, míg a tiszaújvárosi Sinkó-Uribe Aurél bronzérmesként. A nőknél az U23-as Horváth Karolina ismét bebizonyította, hogy jó formában versenyez idén és már a felnőtt mezőnyben is számolni kell vele itthon. Ezúttal a riói olimpián rajthoz álló klubtársát, a mátrafüredi illetőségű Kovács Zsófiát utasította maga mögé szoros küzdelemben.
A verseny délutáni programja másfél órát csúszott a térségre váratlanul lecsapó nyári vihar miatt.

Lipták Tamás, a magyar szövetség szakmai igazgatója a távirati irodának elmondta: a Heves megyei település új versenyhelyszínként nagyszerűen vizsgázott, és még a kedvezőtlen időjárás okozta nehézségeken is úrrá lettek a szervezők írja a heol.hu

 

3130Ecséd jól vizsgázott az országos aquatlon bajnokság helyszíneként