Több mint 120 helyszínen folytatódik az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság

A fővárosi Margitszigeti Atlétikai Centrumban veszi kezdetét az egyik legnagyobb hazai közösségi futballesemény. A tét ezúttal is legalább egymillió forint.

Folytatódik az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság, amelyet először tavaly rendeztek meg. Az első kiírás bajnoka, a szegedi Heredea Máté 2000 indulóból végzett az élen, jutalma nettó egymillió forint volt. A döntőre ezúttal is a Bozsik Arénában, egy NB I-es mérkőzés szünetében kerül sor szeptemberben.

Az első fordulónak a budapesti Margitszigeti Atlétikai Centrum ad otthont május 12-én. A szervezők 14 órától színes programokkal, többek között gálameccsekkel, sztárselejtezővel, freestyle bemutatóval, kiállítókkal és különböző sportolási lehetőségekkel várják a részvevőket, családokat, érdeklődőket. A sorozat fővédnöke, a korábbi 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor mellett számos egykori válogatott labdarúgókkal is találkozhatnak a kilátogatók, az eseményen ott lesz Hegedűs Csaba, olimpiai bajnok birkózó; Deák Bárdos Mihály, világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok birkózó; Boczkó Gábor, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó, és még sokan mások.

A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy idén már több mint 120 helyszínen rúghatnak büntetőt a jelentkezők, újdonság, hogy mostantól a nők és a gyerekek is megmérethetik magukat külön kategóriában. 2022-ben a határon túliak is bekapcsolódnak a bajnokságba, miután olyan települések kerültek fel a listára, mint Dunaszerdahely, Székelyvarság, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy. Fontos változás, hogy a nevezőknek nem kell sokat utazniuk, a lakóhelyüktől maximum 50 kilométeres körzetben lesz lehetőségük selejtezőn indulni.

A területi fordulók május és augusztus között zajlanak, a megyei döntőket, illetve az országos finálét ősszel rendezik.

A fődíj ismét garantált nettó egymillió forint, de minél többen neveznek, annál nagyobb lesz a megnyerhető összeg.

Jelentkezni a tizenegyesrugo.hu honlapon lehet.

ORSZÁGOS TIZENEGYESRÚGÓ BAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Helyszín: 1007, Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum

Időpont: 2022. május 12., 14 órától

Jelentkezés: https://tizenegyesrugo.hu/web/nevezes

Nevezési díj felnőtteknek: 3900 forint                                  Nevezési díj gyerekeknek: 990 forint

6050Több mint 120 helyszínen folytatódik az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .