Hort független polgármestert választott

A független Magyar Norbertet választották a Heves megyei Hort új polgármesterévé a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

    Némethné Keresztes Katalin elmondta: négy független jelölt versengett a posztért, közülük Magyar Norbert 381 voksot kapott, mindössze 5 szavazattal megelőzve a korábbi polgármestert, Juhász Lászlót.


    A polgármesterjelöltek közül hárman képviselőjelöltként is megmérettették magukat. Velük együtt a hattagú testület mandátumaira 21-en pályáztak, ugyancsak függetlenként. Jelezte: a Heves megyei nagyközség 3022 választásra jogosultja közül vasárnap négy szavazókörben összesen 1008-an adták le voksukat. Rendkívüli esemény a választás ideje alatt nem történt – tette hozzá.


    Emlékeztetett: az időközi választásra Horton azért volt szükség, mert május 12-én a képviselő-testület feloszlatta magát.

6340Hort független polgármestert választott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .