A kutyái miatt kapott pénzbünetetés egy egri férfi

Az Egri Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, akinek a kutyái rátámadtak a sértettre.

A vádirat szerint az állattartó tulajdonát képezi egy 5 éves középázsiai kan, és egy 10 hónapos középázsiai keverék szuka eb, melyeket a férfi egy Eger közeli település külterületi, vadhálóval körbekerített ingatlanán tartott, illetve tart.

A vádlott az ingatlan őrzésére tartott kutyáit kerítéssel elkerítve tartotta ugyan, a kerítés azonban – mivel két helyen is meg volt rongálódva – nem volt alkalmas a kutyák szökésének megakadályozására. Ennek következtében a vádlott két kutyája az idei év egyik reggelén az ingatlanról kiszabadult, és a település külterületén haladó Országos Kék Túra útvonalon sportolás céljából megálló, gépkocsijából kiszálló sértettet megtámadta. A sértett az ebek további támadását úgy akadályozta meg, hogy a kutyákba rúgott, majd a gépkocsijába visszaszállva a helyszínt elhagyta.

A kutyatámadás következtében a sértett orsócsont- és singcsont törést szenvedett, melyek tényleges gyógytartama 6-8 hét.  

A járási ügyészség most benyújtott vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a kutyák gondatlan gazdája ellen.

A címlapfotó a helyszíni szemlén készült arról az ingatlanról, ahonnan a kutyák megszöktek.

7660A kutyái miatt kapott pénzbünetetés egy egri férfi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .