Szemünk fénye – hogyan vigyázzunk rá?

Szponzorált tartalom

Tudta, hogy évente egyszer mindenkinek ajánlott látásvizsgálaton részt venni? Különösen igaz ez gyermekekre, akik sok időt töltenek digitális eszközök előtt, krónikus betegségben szenvedőkre (cukorbetegség, magas vérnyomás), illetve azokra, akik autót vezetnek, akik 50 év felettiek, valamint a kontaktlencsét viselőkre.


A fájdalommentes, professzionális és ingyenes látásvizsgálat szerencsére csak egy karnyújtásnyira van Öntől, hiszen megnyitotta kapuit az Optic World Hatvan! A diplomás optometrista és kontaktológus hálózatvezető, Sipos Anita cikkéből pedig kiderül, hogy hogyan tudjuk megóvni látásunkat bármelyik kategóriába is tartozunk.


A szem igénybe vétele miatt, és az idő előre haladtával törvényszerűen romlik a látásunk, amivel sajnos sokan nem is törődnek. Pedig más szűrővizsgálatokhoz hasonlóan a látásvizsgálat esetében is fontos, hogy akkor is rendszeresen elvégeztessük, ha nincsenek panaszaink, nem érzékelünk semmilyen változást.
A látás romlása általában nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan következik be. Éppen emiatt sokan csak akkor szembesülnek a problémával, mikor az már jelentősen megnehezíti az életüket.

Gyermekek: Az első látás- és szemvizsgálatnak nem az iskola megkezdése előtt kellene megtörténnie, hanem sokkal korábban. Amennyiben nincs semmilyen látható, vagy nyilvánvaló probléma – mint pl. a kancsalság, ami a szülőnek szembeötlő lehet – akkor az első szemészeti ellenőrzésre egy éves korban kell sort kerítenünk, majd célszerű egy ellenőrzés három évesen, s aztán hat évesen iskolakezdés előtt.


Digitális eszközök: Sokat ül a monitor előtt? Szeme kiszárad, elfárad? A nap, mint nap használt elektronikai eszközeink által kibocsátott kék fény kellemetlen szemszárazságot és szemfáradtságot okozhat. Kékfény szűrős monitor szemüvegekkel ezek a tünetek enyhíthetőek, sőt meg is szüntethetőek!

Magas vérnyomás, cukorbetegség a két alattomos ellenség:
Szemészeti szövődmények tekintetében a két legjelentősebb egészségügyi probléma, a HYPERTONIA (magas vérnyomás) és a DIABETES (cukorbetegség ). Sajnos a legtöbb esetben nagyon hosszú ideig tünet –és panaszmentesen rombolják érrendszerünket, s amikor már nyilvánvalóvá válik a betegség megléte, sok esetben visszafordíthatatlan állapotokat észlelhetünk.

Vezetés: Aki rövidlátó, annak a vezetéshez szemüveg, sőt tartalék szemüveg is kell. Léteznek olyan lencsék is, amelyek kifejezetten azért készülnek, hogy biztonságosabbá tegyék a vezetést.
Kontkatlencseviselők: Az utóbbi években egyre többen szerzik be az interneten keresztül lencséiket, így számukra fokozottan ajánlott a rendszeres kontrollvizsgálatokon való részvétel, hiszen a dioptria változás, és a tünetmentes fertőzések így tetten érhetőek.

Sipos Anita
Optimetrista, kontaktológus
Optic World hálózatvezető

Az Optic World egy kizárólag magyar tulajdonban lévő cégcsoport.
Országosan közel 60 szaküzletben várjuk Önt, ahol magasan képzett optikai szakemberek és a legmodernebb vizsgáló egységek állnak rendelkezésére. Minden üzletünkben lehetőség van látásvizsgálatra, egyes üzletünkben szakorvos által végzett szemvizsgálatra is.

ÚJ ÜZLET – HELLÓ HATVAN!
Megnyitotta kapuit Heves megyében az Optic World Hatvan! A tőlünk megszokott szakértelemmel és kiemelkedő kínálattal várjuk Vásárlóinkat új üzletünkben!
• Ingyenes látásvizsgálat – professzionális 3 lépéses (objektív, szubjektív
• Kérje Családi kedvezménykártyánkat és gyűjtse a kedvezményre beváltható pontokat!
• Világmárkák az éleslátás szolgálatában: Folyamatosan megújuló, márkás szemüvegkeret, szemüveglencse, kontaktlencse, napszemüveg választék és magas minőség
• Magasan képzett optikai szakemberek
• Kontaktlencse kontroll, illesztés
• SZÉP-kártya elfogadóhely
• Szombaton is nyitva!

OPTIC WORLD HATVAN
Cím: 3000 Hatvan, Grassalkovich út 3. A ép Fszt.3.
Mobil: +36 30 103 7000
E-mail cím: hatvan@opticworld.hu
Nyitva tartás: H-P: 8:00-17:00 | Szo: 8:00-12:00

7690Szemünk fénye – hogyan vigyázzunk rá?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .