Fehéroroszország sincs biztonságban

Vlagyimir Makej, az Oroszországgal szorosan szövetséges Fehéroroszország volt külügyminisztere tavaly novemberben hunyt el 64 éves korában. Hivatalos halálokot nem közöltek.

Belarusz volt külügyminisztrere a saját kezével vetett véget az életének, néhány nappal azután, hogy visszatért Vlagyimir Putyin orosz elnök tisztviselőivel folytatott találkozójáról Örményországból – derül ki egy új jelentésből.

Finn hírforrások arra utalnak, hogy Putyin szándékában áll a fehérorosz állam annektálása. Erről a DailyMail adott hírt.

Noha Fehéroroszország közvetlenül nem vett részt Ukrajna 12 hónapja tartó inváziójában, autokratikus vezetője, Alekszandr Lukasenko megengedte Moszkva csapatainak, hogy indítóállásként használják országát a 2022. február 24-i kezdeti támadáshoz.

A múlt héten újságírók egy csoportja közzétett egy jelentést, amely azt sugallja, hogy Makei aggodalmai nem voltak alaptalanok.

A dokumentum azt állította, hogy olyan kiszivárgott elnöki dokumentumokat kaptak,  amelyek azt mutatták, hogy Oroszország állítólag azt tervezi, hogy 2030-ig bekebelezi Fehéroroszországot és az Orosz Föderációhoz.

    8960Fehéroroszország sincs biztonságban

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .