Játékra hív a természet a legújabb Bogyó és Babóca mozifilmben

A Hónapok meséi animációs filmben az évszakok váltakozását tizenkét rövid történetben követhetjük végig, amint a természet minden hónapban közös játékra hívja a szereplőket.

Kalandjaik során februárban együtt ünnepelnek egy különleges farsangi bálon, áprilisban közösen ugrálóváraznak, júliusban együtt készítenek gyümölcsjégkrémet, decemberben izgalmas ajándékokkal lepik meg egymást.

A tizenharmadik, ráadás történetben pedig egy süteményversenyen is részt vesznek, amelyből kiderül, hogy bárki, még a mindig lelkiismeretes Bagolydoktor is hibázhat.
A Hónapok meséi szerzője, a Pro Familiis, Aranykönyv és Janikovszky Éva-díjas írónő, Bartos Erika számára különösen kedves ez a sorozat:


„Élvezettel merültem el a természet körforgásában, igyekeztem figyelemmel kísérni az évszakról évszakra, sőt, hónapról hónapra változó nővényvilágot. Az összes történet valamilyen közösségi eseményt dolgoz fel: a kis szereplők együtt örülnek a tavasz színpompájának, az őszi levélhullásnak, együtt készítenek társasjátékot, gyűjtenek gesztenyét, alkotnak zenekart, együtt élik meg a boldog perceket, és együtt menekülnek a tomboló májusi vihar elől.”


A bölcsődések és óvodások körében a Bogyó és Babóca több mint tíz éve az egyik legnépszerűbb rajzfilmsorozat. A Hónapok meséi a gyermekek egészséges fejlődéséhez szükséges szabadtéri időtöltésre hívja fel a figyelmet. A mozifilm rövid, ötperces epizódokból áll, hogy a kisgyermekek is könnyen értelmezni tudják a látottakat. A szelíd és vidám képsorok biztonságos hangulatot teremtenek a vetítéseken. A hazai mozikultúrában ritkaságnak számítanak a korhatár nélkül megtekinthető alkotások. A Hónapok meséi ilyen, így kiválóan alkalmas arra, hogy első moziélmény legyen a legkisebbek számára.
A filmkészítők az ötödik Bogyó és Babóca film bemutatója kapcsán a gyerekeket országosan meghirdetett rajzversenyen hívják közös alkotásra. Az értékes nyeremények mellett a legtöbb szavazatot szerző óvodás csoportok ingyen vehetnek részt a vetítésen.


A KEDD Animációs Stúdió már húsz éve elkötelezett abban, hogy a legszélesebb gyermekközönség részére értékorientált tartalmakat készítsen és közvetítsen. A Hónapok meséi rendezőpárosa, Fazakas Kinga és M. Tóth Géza gondoskodik arról, hogy a rajzfilm Bartos Erika meséihez hűen elevenedjen meg a mozivásznon.


„Az első sorozatból készített mozifilmmel 2010-ben jöttünk ki a legfiatalabbak közönsége elé. Most pedig már az ötödik sorozat meséjét nézhetik meg azok, akik közül sokaknak ez a film lesz a legelső moziélménye. A KEDD Animációs Stúdióval, az ott dolgozó munkatársakkal sok minden történt ezalatt a tizenöt év alatt. Az egyik legjobb, ami történt velünk, hogy folyamatosan dolgozhattunk Bogyó, Babóca és barátaik, mára generációk számára jól ismert történetein.”

– mondja M. Tóth Géza.


Fazakas Kinga tíz éve a közös munka részese, az előző részeknek animátora, a Hónapok meséinek társrendezője:

„Elmondhatom, hogy ezek a kedves karakterek teljesen a mindennapjaim részévé váltak az évek során. A Hónapok meséiben újra találkozhatunk a már megismert szereplőkkel, többek között Gömbivel, a kis virágbogárral, Pihével, a lepkelánnyal, vagy akár Vendellel és Baltazárral, a rosszcsont kis párossal. Örömmel tapasztaljuk, hogy ezek a nevek, ezek a figurák mára már nagyon sok gyerek számára a mindennapok részévé lettek itthon, és sok helyen szerte a világban.”


A meseszereplők hangját ezúttal is Pogány Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kölcsönzi, aki nem kevesebb mint száz karaktert szólaltat meg egyedi hangon. A rajzfilm zenéjéért és hangzásvilágáért ismét Szabó Tibor, a gyerekdalairól ismert zeneszerző és előadóművész felel.

    9000Játékra hív a természet a legújabb Bogyó és Babóca mozifilmben

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .