Ki volt Carl Tanzler?

A férfi, aki évekig élt együtt egy halott nővel.

Carl Tanzler, eredeti nevén Georg Karl Tanzler, egy német születésű férfi volt, aki az 1930-as években került a közvélemény figyelmének középpontjába a bizarr szerelmi története miatt.

Tanzler 1900-ban született Németországban, de élete során Kuba és az Egyesült Államok is része volt a történetének.

Carl Tanzler nevét az emberek sokáig nem ismerték, de a története 1940-ben vált ismertté, amikor a hatóságokhoz fordultak Key West, Florida egyik helyi kórházában. Ott dolgozott mint röntgentechnikus.

Tanzler történetének középpontjában Maria Elena „Helen” de Hoyos állt, aki 1930-ban került a kórházba tuberkulózissal. Tanzler azonnal beleszeretett Helenbe, bár ő soha nem válaszolt viszonzó érzéseivel.

Amikor Helen 1931-ben elhunyt, Tanzler egyáltalán nem tudott túllépni a veszteségén. Ez vezetett a rendkívül furcsa és makaber cselekedeteihez. Carl Tanzler titokban elszállította Helen holttestét, és egy saját készítésű mauzóleumban helyezte el. A holttestet tartósítószerrel kezelte, és öltöztette, hogy minél jobban megőrizze.

Egy évvel később Tanzler kiderült, hogy holttestét a helyi hatóságok megtalálták, és letartóztatták őt. A vádlottak padjára került, de a per során kiderült, hogy Helen halála előtt titkos házasságot kötött vele egy pap. A házasság azonban soha nem lett hivatalos, mivel Tanzlernek el kellett hagynia Kubát, és soha nem tért vissza. Ennek eredményeként a vádakat ejtették.

Carl Tanzler egész életében ragaszkodott a Helenhez való furcsa szerelméhez, és soha nem hagyta abba a mauzóleumban tartott holttest látogatását. A története sokkolta az embereket, és egyértelműen egy makaber és kóros szerelmi történet példája lett. Carl Tanzler 1952-ben, 75 éves korában elhunyt, de a neve és a története továbbra is emlékezetes maradt a különös és makabernak tekinthető szerelmi viszony miatt.


10320Ki volt Carl Tanzler?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .