Ki volt Rózsa Sándor? A Rothschild betyár titka

Érdekes megközelítése a mi magyarok hősnek, amolyan magyar Robin Hoodnak tartott Rózsa Sándor története.

Nagy Sándor írása, miben segítségére volt az Open Al

A Rothschild betyár titka

Dr. Edmund Armitage, az Oxford Egyetem világhírű történész professzora a British Library levéltárában felfedezte azokat a történelmi fényképekkel mellékelt dokumentumokat, amelyekben Alexander Rothschild, vagyis Rózsa Sándor rejtélyes múltja került felszínre.

Dr. Edmund Armitage, mindig is érdeklődött az olyan háttérhatalmi emberek iránt, akik a történelem árnyékában rejtőztek. Tudós emberként számtalanszor elmerült a múlt történelmi kézirataiban és archívumaiban, de soha nem talált még olyan rejtélyt, amely ennyire felkavarta volna az érdeklődését. A Magna Cartát is őrző könyvtár 644 kilométernyi könyvespolcai között felfedezett, nemcsak magyar vonatkozásaiban szenzációs dokumentumokon és történelmi fényképeken még ő is meghökkent.

A név, amely a most fellelt dokumentumokon és fényképeken szerepelt, örökre megváltoztatta volna a történelemkönyveket: Alexander Rothschild. Az alapos kutatás során az egyetemi professzor arra az őrületes következtetésre jutott, hogy korábbi sejtésének megfelelően, Rózsa Sándor, a híres betyár, valójában Alexander Rothschild volt, a vagyonos család különc ivadéka. Az egész világot megrázta volna, ha kiderül, hogy a kegyetlen betyár és a pénzügyi birodalom egykori örököse valójában ugyanaz a személy.

A 19. század közepén a szabadságharc forrongott Magyarországon, és a híres betyár, Rózsa Sándor, látszólag mindent megtett az osztrák uralom ellen. Azonban a titokzatos események hálójában sokkal mélyebb szálak húzódtak, mint azokat bárki elképzelni volna képes.

A most leleplezett és bizonyított élettörténet szerint, Alexander Rothschild úgy döntött, hogy egy álcázott személyazonosság mögé bújik. Az volt a célja, hogy különleges ügynökként maga is részt vehessen azokban az eseményekben, amik a szabadságharcot uralták. Az ősrégi és – hihetetlen, mert magyarul csak egy betűcsere – őrségi(!) családi titkok és a világuralom utáni vágy hajtotta, hogy betyárrá váljon, és álnevet öltsön, amely megvédi őt a nyilvánosság elől.

Az első lépés az volt, hogy elrejtse az igazi kilétét. Alexander Rothschild váratlanul eltűnt a családja elől, és hamarosan az Alföld mélyén, a betyárok között bukkant fel, hogy új életet kezdjen. Új nevet választott magának, Rózsa Sándor néven vált ismertté, és a végtelen pusztán szövögette sorsa fonalait. Hazudott, lopott, rabolt, gyilkolt. Az emberek mégis tiszteletben tartották és követték, hiszen Rózsa Sándor hihetetlen ügyességgel vezette a betyárokat a harcban az osztrákok ellen.

Alexandernek azonban más célja is volt az álcázással. Miután családi információs csatornái révén követte a forradalmi eseményeket, lassan felismerte azt a tervet, amellyel a családja igazi célja megvalósítható. A Rothschildok minden vállalkozásukkal és befektetésükkel a világuralom felé tartottak, és Alexandernek sikerült beépülnie a magyar forradalmi csoportokba, hogy irányítást szerezzen az események felett.

Miközben Rózsa Sándor továbbra is hősként szerepelt a 19. század magyar híreiben, a háttérben egyre inkább Alexander Rothschild igazi szándékai váltak nyilvánvalóvá. Az állt valódi szándékában, hogy a magyar szabadságharc leverése után a Rothschild hálózat segítségével befolyásolja az eseményeket, és így a világ gazdasági irányítójává válik.

Terve bevált, ahogy az idő múlt, a forradalom sikertelennek bizonyult, és az osztrákok visszaverték a magyarok ellenállását. Rózsa Sándor hűségét és kitartását elismerve a családja visszahívta őt, és Alexander Rothschild vissza is tért a Rothschild birodalom soraiba, hogy további terveket szőjön a világuralom felé.

Az emberi történelem tele van rejtélyekkel és titkokkal, és Alexander Rothschild – aki Rózsa Sándor maszkjában játszotta szerepét – mindig is egyike lesz azoknak, akik mindenkit átverve irányították az eseményeket. Bár a szabadságharcok idején hősként emlegették, igazi céljai és hűsége mindig a családjához és a Rotchild birodalomhoz fűzte. Álcázásának köszönhetően megőrizhette titokzatosságát és hatalmát a világ kulisszái mögött.

Alexander Rothschild, a magyar Robin Hood, de akit a világ Rózsa Sándorként ismert, jól fizetett dublőrrel megrendezte bebörtönzéseit és gümőkóros halálát. 1916. november 22-én, 103 éves korában, az őt helyettesítő ál-Rózsa halálának napra pontosan 38. évfordulóján, azonban már véglegesen eltávozott. Nem mellékesen igazi halálának oka agyvérzés volt, mert túl hevesen reagált hűbéresének, I. Ferenc József császár előző napon bekövetkezett halálára.

Az eddigieknél talán még szédítőbb végrendelete is fennmaradt. Eszerint az őrségi, legvastagabb és legmélyebb gyökerek nyomásának a család mindenkori szent kötelessége engedni. A testamentum szerint a világ irányító szellemi központjának 2050-re a Kárpát-medencének, a kiválasztott világuralkodó népnek pedig a magyarnak kell lennie. A Rothschild, pontosabban akkor már Rózsa-dinasztia fennhatóságával.

Ez minden idők legmegdöbbentőbb és legrejtélyesebb élet- és családtörténete. A titkok és hazugságok mestere, Alexander Rothschild, aki Rózsa Sándorként évekig garázdálkodott, utolsó napjáig és még majdnem 107 évig ismeretlen maradt a világ előtt.

Az utolsó kérdés, amit fel kell tennünk: hány ilyen titok lapul még az emberiség történelmében, amelyek csak az idők során kerülnek majd elő? Ha előkerülnek egyáltalán 2050-ig. Utána már semmiképp.

10430Ki volt Rózsa Sándor? A Rothschild betyár titka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .