Tisztelt Ebtartó!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az Átv 42/B. § (22) bekezdése szerint az ebösszeírás során a települési önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében az önkormányzat jogosult kezelni a 42/A. § (4) bekezdés szerinti adatokat.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeíró adatlapot beküldheti egyszerűen az E-önkormányzat portálról, ügyfélkapus bejelentkezés után.

Lépjen be a portálra. Ehhez a nyitó oldalon kattintson az ÜGYINDÍTÁS BEJELENTKEZÉSSEL gombra, majd végezze el az ügyfélkapus azonosítást.

Válassza ki az Ecséd Községi Önkormányzatot– az ÖNKORMÁNYZAT KERESŐben (amennyiben nem ez az alapértelmezett).

Kattintson az ÜGYINDÍTÁS menüpontra.

Válassza ki az ágazatnál az általános vagy egyéb igazgatási ügyek, ügytípusnál az ebnyilvántartás ügyet.

Nyomja meg az ŰRLAP KERESŐ gombot.

Nyomja meg az EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP ONLINE KITÖLTÉS gombját.

Az e-mailen történő beküldéshez, illetve a papíralapú benyújtáshoz az űrlap letölthető Ecséd Községi Önkormányzat honlapjáról a https://ecsed.hu/igazgatasi-ugyek linkről vagy egyszerű kereséssel az Önkormányzat/Igazgatási Ügyek/ Ebösszeíró lap útvonalon elérve.

Űrlap személyesen kérhető Ecséd Községi Önkormányzat titkárságán (Ecséd, Szabadság utca 139.)

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.

Az állatvédelmi bírság alapösszege 75. 000,- Ft.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Felhívom a figyelmet arra, hogy a 2020. évben bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonos az ebösszeírást követően is köteles az adatokban bekövetkező változásokat, így a szaporulatot, az elhullást írásban bejelenteni a „VÁLTOZÁS BEJELENTŐ ADATLAP”-on.

Az ebösszeíró lap elektronikus beküldésére E-önkormányzati portál alkalmazásával, vagy emailen keresztül az ecsed.ph@ecsed.hu elektronikus levelezési címen, illetve személyes leadására Ecséd Községi Önkormányzat titkárságán 2023. június 1-2023. augusztus 31. van lehetősége.

Az ebösszeírő adatlap letöltéséhez kattintson ide!
A kitöltési útmutató megtekintéséhez és letöltéséhez kattintson ide!


10010Tisztelt Ebtartó!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .